9 tips για να παρατείνετε τη ζωή του smartphone σας

By | 12 Νοεμβρίου, 2021

9-tips-για-να-παρατείνετε-τη-ζωή-του-smartphone-σας Αντί να σπαταλάτε τα χρήματα σας κάνοντας ετήσια αναβάθμιση στο κινητό σας και στις θήκες κινητών, είναι συνετό να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στις βέλτιστες πρακτικές για την παράταση της διάρκειας ζωής του smartphone σας. Ευτυχώς, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το κάνετε αυτό και η χρήση των παρακάτω συμβουλών θα σας βοηθήσει να κερδίσετε περισσότερα χρήματα.

1. Αφαιρέστε τις περιττές εφαρμογές και φωτογραφίες

Σχεδόν κάθε χρήστης smartphone έχει βιώσει καθυστέρηση που καθιστά απογοητευτική τη χρήση της κινητής συσκευής του. Στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, αυτό συμβαίνει επειδή οι δυνατότητες αποθήκευσης και RAM του smartphone μεγιστοποιούνται. Αυτό μπορεί να κάνει το τηλέφωνο να ανταποκρίνεται πολύ λιγότερο και συχνά πείθει τους ανθρώπους να κάνουν αναβάθμιση πριν το χρειαστεί πραγματικά. Για να αποφύγετε αυτό το περιττό κόστος, βεβαιωθείτε ότι αφαιρείτε τακτικά τυχόν εφαρμογές, φωτογραφίες, έγγραφα ή μηνύματα κειμένου που στην πραγματικότητα δεν χρειάζεστε.

2. Χρησιμοποιήστε προστατευτικό οθόνης

Μια σπασμένη οθόνη μπορεί να κάνει το τηλέφωνό σας σχεδόν αδύνατο στη χρήση και μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω ζημιές. Αντί να πληρώσετε περίπου 100 ευρώ για να αντικαταστήσετε την οθόνη σας, θα πρέπει να λάβετε μέτρα για την προστασία αυτού του αναπόσπαστου στοιχείου του smartphone. Ένα προστατευτικό οθόνης  είναι μια καλή επένδυση που θα μειώσει δραματικά τον κίνδυνο να καταλήξετε με μια σπασμένη οθόνη. Ωστόσο, εάν η οθόνη σας σπάσει πριν προβείτε σε προληπτικά μέτρα, βεβαιωθείτε ότι έχετε εξετάσει μια επισκευή αντί να αγοράσετε ένα νέο τηλέφωνο.

3. Επενδύστε σε μια θήκη

Τώρα που η οθόνη σας προστατεύεται, είναι καιρός να είστε προληπτικοί με τα υπόλοιπα εξαρτήματα του smartphone σας. Καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αποτρέψει κάθε πιθανή ζημιά που μπορεί να καταστήσει ένα τηλέφωνο άχρηστο, αλλά η αγορά κάτι πολύ ανθεκτικού θα σας δώσει τις καλύτερες πιθανότητες να αποφύγετε ένα ακριβό ατύχημα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για άτομα που τείνουν να ρίχνουν συχνά το smartphone τους. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, μια στιβαρή θήκη θα προσθέσει ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας στην οθόνη του τηλεφώνου.

4. Αποφύγετε τις ενημερώσεις λογισμικού μετά από δύο γενιές

Οι κατασκευαστές τηλεφώνων παρέχουν υποστήριξη λογισμικού μόνο για περίπου δύο γενιές κινητών.  Σε ορισμένες περιπτώσεις, θα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε ενημέρωση ακόμη και αν η συσκευή σας είναι παλαιότερη, αλλά είναι πολύ πιθανό ότι κάτι τέτοιο θα προκαλέσει πολλά προβλήματα απόδοσης.

Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι είναι δύσκολο να δημιουργηθούν σταθερές ενημερώσεις που θα λειτουργούν σε μια μεγάλη ποικιλία συσκευών, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι η πραγματικότητα είναι πιο απαίσια. Σε τελική ανάλυση, γιατί η Apple θέλει να συνεχίσει να κάνει διαθέσιμες ενημερώσεις για παλαιότερα τηλέφωνα, όταν μπορεί απλώς να ωθήσει τους καταναλωτές να κάνουν μια νέα αγορά κάθε δύο χρόνια; Είτε έτσι είτε αλλιώς, μπορείτε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του smartphone σας αποφεύγοντας ενημερώσεις μετά την κυκλοφορία δύο νέων γενιών.

5. Απενεργοποιήστε τακτικά το κινητό σας

Δεν θα αφήνατε ποτέ τον φορητό υπολογιστή σας να λειτουργεί για πολλές εβδομάδες κάθε φορά, ωστόσο οι περισσότεροι από εσάς δεν έχετε απενεργοποιήσει το smartphone σας εδώ και μήνες. Λάβετε υπόψη ότι το τηλέφωνό σας μοιάζει πολύ με έναν υπολογιστή από πολλές απόψεις. Αν απλώς αφήσετε το τηλέφωνό σας να απενεργοποιηθεί για λίγα λεπτά τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, θα το βοηθήσει να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά και αυτό θα επεκτείνει επίσης τη διάρκεια ζωής του.

6. Διατηρήστε την μπαταρία σε καλή κατάσταση με τις βέλτιστες πρακτικές φόρτισης

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την υπερφόρτιση της μπαταρίας σας αφήνοντάς την συνδεδεμένη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, παρόλο που αυτός ο μύθος είναι εσφαλμένος, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πιθανότατα κάνετε καθημερινά και τα οποία καταστρέφουν την μπαταρία του τηλεφώνου και μειώνουν τη συνολική διάρκεια ζωής του.

Το μόνο πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το smartphone σας είναι να το τοποθετήσετε στο φορτιστή όταν φτάσει σε διάρκεια ζωής της μπαταρίας 75 %. Η αναμονή έως ότου η διάρκεια ζωής της μπαταρίας πέσει στο 25 τοις εκατό θα μειώσει δραματικά την ικανότητά της να λαμβάνει και να κρατά τη φόρτιση. Στην πραγματικότητα, εάν φορτίζετε πάντα το τηλέφωνό σας στο 25 %, η μπαταρία θα λειτουργήσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων της μόνο για 500 φορτίσεις. Από την άλλη πλευρά, η επιλογή της χρήσης του φορτιστή στο 75 % θα σας δώσει έως και 2.500 φορτίσεις.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι η εξάντληση της μπαταρίας σας μέχρι τέρμα και στη συνέχεια η επαναφόρτισή της στο 100 τοις εκατό είναι κακή ιδέα. Το τηλέφωνό σας θα διαρκέσει πολύ περισσότερο εάν το φορτίζετε για λίγα λεπτά απενεργοποιημένο και ενεργοποιημένο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

7. Μην ασκείστε με το smartphone στην τσέπη σας

Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες εφαρμογές για το smartphone σας που μπορούν να σας βοηθήσουν να γυμναστείτε, αλλά μπορεί να μην είναι προς το συμφέρον σας να τις χρησιμοποιήσετε. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ορισμένοι χρήστες iPhone αντιμετώπισαν προβλήματα ζημιάς από το νερό ως αποτέλεσμα της εφίδρωσης ενώ το τηλέφωνό τους ήταν στην τσέπη ή στερεωμένο στο χέρι τους.

Αυτό το πρόβλημα επιδεινώνεται από την απροθυμία της Apple να καλύψει ακόμη και ελάχιστες ζημιές λόγω υγρασίας στο πλαίσιο του προγράμματος εγγύησης. Αν σκεφτείτε πόσο ακριβό είναι ένα iPhone, δεν έχει νόημα να αναλάβετε τον κίνδυνο να το χαλάσετε με τον ιδρώτα.

8. Προστατέψτε το smartphone σας ενώ οδηγείτε

Το ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης του τηλεφώνου σας το καθιστά πολύ χρήσιμο κατά τη διάρκεια ενός οδικού ταξιδιού, αλλά να είστε προσεκτικοί πού τοποθετείτε αυτήν την πολύτιμη συσκευή. Εάν το smartphone δεν είναι σωστά ασφαλισμένο ανά πάσα στιγμή, διατρέχετε τον κίνδυνο να πεταχτεί μέσα από το όχημα κατά τη διάρκεια ενός ατυχήματος. Αυτό μπορεί εύκολα να βλάψει τα ευαίσθητα εξαρτήματα μέσα στο τηλέφωνο. Δυστυχώς, αυτό το είδος ζητήματος δεν είναι πιθανό να καλύπτεται από την εγγύησή σας.

9. Αποφύγετε ιούς και κακόβουλο λογισμικό

Αν και δεν είναι πολύ συνηθισμένο για ένα smartphone να μολυνθεί από ιό ή κακόβουλο λογισμικό, θα πρέπει να λαμβάνετε προφυλάξεις για να προστατεύσετε την επένδυσή σας. Οι ιοί προέρχονται από κακόβουλες εφαρμογές, επομένως μην κατεβάζετε οτιδήποτε φαίνεται ύποπτο. Εάν το τηλέφωνό σας αρχίζει να λειτουργεί περίεργα μετά την εγκατάσταση μιας νέας εφαρμογής, μπορείτε να ελέγξετε τη χρήση δεδομένων της εφαρμογής για να προσδιορίσετε εάν μπορεί να στέλνει πληροφορίες σε τρίτο μέρος.

Είναι επίσης δυνατή η εγκατάσταση εφαρμογών με ιούς χωρίς την άδειά σας, εάν έχετε μια συσκευή που έχει υποστεί jailbrock. Έχετε υπόψη σας ότι ο μόνος τρόπος για να απαλλαγείτε από έναν ιό είναι να επαναφέρετε το iPhone σας ή να θέσετε το Android σε ασφαλή λειτουργία για να διαγράψετε την κακόβουλη εφαρμογή.

Δείτε περισσότερα για θήκες κινητών:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.