Κεφτεδάκια κοτόπουλου με σάλτσα σόγιας – Newsbeast

Κεφτεδάκια κοτόπουλου με σάλτσα σόγιας – Newsbeast



Υλικά

  • 450 γρ. κιμά κοτόπουλου
  • 1/4 φλ. τσαγιού κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 1 κ. γ. σησαμέλαιο
  • 3 κ. σ. ηλιέλαιο
  • 1/4 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • Σουσάμι για το γαρνίρισμα

Για το γλάσο

  • 1 φλ. τσαγιού σόγια σος
  • 1/4 φλ. τσαγιού ξύδι ρυζιού
  • 1/4 φλ. τσαγιού σάκε
  • 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Σε μία μικρή κατσαρόλα συνδυάστε όλα τα υλικά για το γλάσο και αφήστε να βράσουν μέχρι το μείγμα σας να γίνει κολλώδες.
  2. Σε ένα μπολ τοποθετήστε τον κιμά κοτόπουλου, το κρεμμύδι, το τζίντζερ, το σησαμέλαιο, 1/4 φλ. τσαγιού από το γλάσο σόγιας και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Πλάστε τα κεφτεδάκια. Αν δείτε ότι τα κεφτεδάκια δεν τυλίγονται σε μπάλα προσθέστε λίγη τριμμένη φρυγανιά.
  4. Ζεστάνετε το ηλιέλαιο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και τηγανίστε τα κεφτεδάκια μέχρι να πάρουν μια χρυσαφένια απόχρωση.
  5. Βουρτσίστε ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές με το γλάσο σόγιας σος και μαγειρέψτε για ακόμη 5 λεπτά.
  6. Αφήστε να κρυώσουν και σερβίρετε.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR





Resource link

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως ΝΕΑ

Από τον IOANNIS DIVRAMIS

Γεια σας ειμαι ο Ιωάννης Διβράμης και είμαι ο διαχειριστής του larissaonweb.gr Έχω σπουδάσει μάρκετινγκ και οικονομικά στο Λονδίνο και από το 2000 ξεκίνησα με την κατασκευή ιστοσελίδων, την προώθηση ιστοσελίδων και το SEO στο ίντερνετ.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *