Σύστημα αποστράγγισης οικίας

By | 20 Σεπτεμβρίου, 2021

Όταν λειτουργούν σωστά, δεν σκεφτόμαστε καθόλου τα διάφορα εξαρτήματα από το σύστημα αποστράγγισης οικίας. Αλλά όταν δεν λειτουργεί; Καλέστε τους ειδικούς Αποφράξεις Αντωνίου –. Θα πρέπει να είστε σε θέση να εντοπίσετε τα επιμέρους μέρη πολύ γρήγορα.

Τώρα είναι η ώρα να μάθετε για το σύστημα αποστράγγισης της οικίας σας. Ώστε να γνωρίζετε τι να κοιτάξετε, όταν ένας σωλήνας αποστράγγισης έχει αποτύχει και χύνει βρώμικο νερό σε όλο το πάτωμα του μπάνιου σας.

Ενώ συνήθως θεωρούμε αυτό το σύστημα απλώς ως “σωλήνες αποστράγγισης”, για να είναι τεχνικά σωστό, το σύστημα είναι γνωστό ως σύστημα σιφωνίου.

Πρόκειται για ένα δίκτυο σωλήνων και έχει σχεδιαστεί, όχι μόνο για την αποστράγγιση λυμάτων και στερεών αποβλήτων στον αστικό αποχετευτικό ή σηπτικό τομέα, αλλά χρησιμεύει επίσης ως σύστημα εξαερισμού, που επιτρέπει τον καθαρό αέρα στο σύστημα αποχέτευσης.

Για να μάθετε για το σύστημα αποχέτευσης, μπορεί να είναι χρήσιμο να εντοπίσετε μια γραμμή αποστράγγισης από ένα υδραυλικό εξοπλισμό, όπως η μπανιέρα ή ο νεροχύτης, μέχρι τη γραμμή της κεντρικής αποχέτευση.

Προσαρμογείς της αποστράγγισης

Το πάνω, ορατό τμήμα μιας μπανιέρας, ντους ή νεροχύτη είναι αυτό που όλοι γνωρίζουν. Κάθε διαδρομή ενός συστήματος αποστράγγισης ξεκινά με ένα άνοιγμα, το σιφόνι, το οποίο είναι συχνά εξοπλισμένο με βύσμα ή πώμα, όπου τα λύματα ξεκινούν το ταξίδι τους από το εξάρτημα και μετά στην κεντρική αποχέτευση ή το σηπτικό πεδίο.

Ενώ αυτό είναι το πιο προφανές συστατικό του συστήματος αποστράγγισης, είναι σχετικά σπάνιο να δημιουργούνται προβλήματα αποστράγγισης εδώ.

Εκτός από τις περιπτώσεις που οι φλάντζες ή οι ροδέλες ενδέχεται να προκαλέσουν διαρροή σε μπανιέρα ή νεροχύτη, τα πιο συνηθισμένα προβλήματα, δηλαδή βουλώματα της αποστράγγισης, εμφανίζονται σχεδόν πάντα κατακόρυφα από το άνοιγμα του σιφωνίου της αποστράγγισης.

Η μόνη εξαίρεση είναι όταν τα μαλλιά φράζουν ένα αναδυόμενο πώμα σε νεροχύτη ή μπανιέρα του μπάνιου.

Από εδώ, τα λύματα πέφτουν κάτω από το σιφώνι στο επόμενο εξάρτημα, την παγίδα αποστράγγισης.

Παγίδες τύπου π

Αμέσως κάτω από νεροχύτη, μπανιέρα ή άλλο υδραυλικό εξάρτημα, το άνοιγμα της αποστράγγισης του σιφωνίου οδηγεί σε ένα καμπύλο τμήμα σωλήνα γνωστό ως παγίδα τύπου π, το οποίο είναι συνήθως ένα τμήμα σωλήνα διαμέτρου 1 1/4 έως 2 ιντσών, με υψηλής κάμψης καμπύλη, διαμορφωμένο σαν το γράμμα “Π.”

Ο σκοπός αυτής της παγίδας αποστράγγισης είναι να συγκρατεί όρθιο νερό, το οποίο σφραγίζει το σύστημα αποχέτευσης και εμποδίζει τα αέρια αποχέτευσης να ανέβουν από το σύστημα αποχέτευσης στο σπίτι σας.

Αν έχετε επιστρέψει ποτέ στο σπίτι μετά από πολύωρες διακοπές και παρατηρήσατε μια αμυδρή μυρωδιά αερίου αποχέτευσης στον αέρα, είναι πιθανότατα επειδή το στάσιμο νερό στις παγίδες αποστράγγισης έχει εξατμιστεί, επιτρέποντας τη μυρωδιά του υπονόμου να διαχέεται στο περιβάλλον της οικίας σας.

Παγίδα τουαλέτας

Παρόλο που δεν είναι άμεσα εμφανές, κάθε τουαλέτα έχει ενσωματωμένη μια δική της καμπύλη αποστράγγισης, την οποία μπορείτε να δείτε αν βλέπετε τη μονάδα τουαλέτας από την πλάγια πλευρά.

Αυτή η ενσωματωμένη παγίδα εξυπηρετεί την ίδια λειτουργία με μια παγίδα αποστράγγισης νεροχύτη, δηλαδή να παγιδεύει νερό και να εμποδίζει τα αέρια της αποχέτευσης να ανεβαίνουν στο σπίτι.

Σύστημα αποστράγγισης πλυντηρίου ρούχων

Μια άλλη εξειδικευμένη μορφή παγίδας αποστράγγισης, είναι αυτή που εξυπηρετεί το πλυντήριο ρούχων σας. Ο σωλήνας αποστράγγισης του πλυντηρίου ρούχων αδειάζει σε έναν εκτεθειμένο σωλήνα εξαγωγής, ο οποίος με την σειρά του οδηγεί προς τα κάτω, σε μια κυρτή παγίδα αποστράγγισης, η οποία με τη σειρά της οδηγεί σε αποστράγγιση διακλάδωσης και μετά στην κύρια αποστράγγιση.

Τα περισσότερα από αυτά τα μέρη μπορεί να είναι κρυμμένα πίσω από τελειωμένους τοίχους, αλλά η ίδια η σωλήνα είναι συχνά εκτεθειμένη.

Ανάλογα με την ηλικία της εγκατάστασης των υδραυλικών εγκαταστάσεών σας, το σύστημα εξόδου μπορεί να είναι κατασκευασμένο από γαλβανισμένο σίδηρο, ορείχαλκο ή πλαστικό PVC ή ABS.

Γραμμές αποστράγγισης υποσυστήματος

Οι γραμμές αποστράγγισης διακλάδωσης, τοποθετούνται οριζόντια, με μικρή κλίση προς τα κάτω, για να συνδέσουν κάθε μία από τις παγίδες αποστράγγισης του σκελετού του συστήματος στα διάφορα επίπεδα του εδάφους, οι οποίες με τη σειρά τους θα οδηγήσουν σε κύριες γραμμές αποστράγγισης.

Οι αποχετεύσεις διακλαδώσεων συχνά κρύβονται εντελώς από τις τελειωμένες επιφάνειες τοίχου, οροφής και δαπέδου. Μπορούν να κατασκευαστούν από διάφορα υλικά και είναι συνήθως σωλήνες διαμέτρου 1 1/2 έως 2 ιντσών.

Επίπεδα εδάφους

Καθώς οι διακλαδώσεις των αποχετεύσεων φτάνουν στο τέλος των οριζόντιων διαδρομών τους, αδειάζουν σε σιφώνια εδάφους ή σιφώνια κύριας αποστράγγισης, στα οποία οδηγούν κάθετοι σωλήνες μεγάλης διαμέτρου.

Τα λύματα, μαζί με τα στερεά απόβλητα που μεταφέρουν, θα πέσουν τώρα στις κύριες γραμμές αποχέτευσης που οδηγούν στο αποχετευτικό σύστημα της πόλης ή το σηπτικό πεδίο.

Οι γραμμές αποστράγγισης του εδάφους είναι μεγαλύτεροι σωλήνες, διαμέτρου από 3 1/2 έως 4 ίντσες.

Σύστημα αποστράγγισης – Εξαερισμός σιφωνιού

Το πάνω μέρος του σιφωνίου στο οποίο οδηγείτε ο κάθετος σωλήνας από το έδαφος, παρέχει το στοιχείο εξαερισμού του συστήματος. Αν το ακολουθήσετε προς τα πάνω, η στοίβα εξαερισμού διεισδύει στη λεκάνη του σπιτιού σας, όπου είναι ανοιχτή στον εξωτερικό αέρα.

Ο εξαερισμός επιτρέπει σε ολόκληρο το σύστημα αποστράγγισης να διατηρεί την ίδια πίεση αέρα. Αυτό είναι απαραίτητο για να αποτραπεί η δύναμη αναρρόφησης του νερού που κινείται μέσα από τους σωλήνες από το να βγάλει νερό από τις μεμονωμένες παγίδες αποστράγγισης.

Αν έχετε ακούσει ποτέ να γουργουρίζει μια αποχέτευση καθώς αδειάζετε το νερό, ακούτε τον ήχο ενός μικρού κενού πίεσης αέρα που προσπαθεί να τραβήξει το νερό από τις παγίδες αποστράγγισης.

Εάν το σύστημα εξαερισμού λειτουργεί σωστά, αυτή η αναρρόφηση δεν φτάνει ποτέ σε σημείο όπου το νερό αναρροφάται από τις παγίδες.

Οι σωλήνες εξαερισμού εξυπηρετούν δύο λειτουργίες:

  • Μεταφέρουν επιβλαβείς αναθυμιάσεις.
  • Παρέχουν απελευθέρωση της πίεσης, έτσι ώστε τα απορρίμματα να απορρίπτονται και να κινούνται εύκολα προς τα κάτω, χωρίς να τραβούν νερό από τις παγίδες αποστράγγισης.

Εκκαθάριση γραμμής αποχέτευσης

Το στεγανό της αποχέτευσης βρίσκετε εκεί μόνο για έκτακτες ανάγκες και τακτικό καθαρισμό. Συνήθως βρίσκεται σε ένα καπάκι ή διανομέα τοποθετημένο σε σωλήνα διαμέτρου 3 έως 4 ιντσών, που ανεβαίνει από το πάτωμα της πλάκας σε υπόγειο ή βοηθητικό χώρο.

Μερικές φορές τοποθετείται στο πάτωμα. Σε ορισμένα συστήματα, το στεγανό τοποθετείται σε ένα σημείο στο έδαφος, που βρίσκεται ακριβώς έξω από τα θεμέλια της οικίας.

Αυτό το εξάρτημα χρησιμοποιείται όταν ένας μεγάλος φραγμός, εμποδίζει την κύρια γραμμή αποχέτευσης. Εάν χρειάζεστε βοήθεια οι Αποφράξεις – Αντωνίου είναι εδώ για εσάς.

Με το καπάκι αφαιρούμενο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μηχανοκίνητη ατσαλίνα, για την απομάκρυνση ενός φράγματος στην κύρια αποχέτευση.

Διαβάστε περισσότερα για Αποφράξεις Αντωνίου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.