Το μυστικό για ένα τέλεια οργανωμένο σπίτι – Newsbeast

By | 30 Οκτωβρίου, 2020


Η οργάνωση του σπιτιού θα πρέπει να γίνεται με τέτοιον τρόπο, ώστε να είναι όσο πιο λειτουργικό γίνεται και η ζωή σε αυτό όσο πιο άνετη, απλή και απολαυστική θα θέλαμε. Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι φορές που παραβλέπουμε κάποιες αρχές στον τομέα της οργάνωσης, οι οποίες θα κάνουν την καθημερινότητά μας σε αυτά αρκετά πιο εύκολη και ευχάριστη.

Μία από αυτές είναι και το γεγονός ότι όταν οργανώνουμε το σπίτι μας, δεν έχουμε υπόψη τον παράγοντα «ποιος θα χρησιμοποιήσει τι», έτσι ώστε να κάνουμε την πρόσβασή του στα αντικείμενα της επιθυμίας του ευκολότερη, χωρίς να χρειαστεί κάποιος άλλος να τον βοηθήσει για να καταφέρει να τα προσεγγίσει.

Για παράδειγμα, αντί να βοηθάτε τα παιδιά σας κάθε φορά που θέλουν να φάνε ένα σνακ να φτάσουν το ντουλάπι, κάντε την οργάνωση των χώρων σας με τέτοιον τρόπο ώστε τα συγκεκριμένα σνακ να βρίσκονται σε πιο εύκολα προσβάσιμα σε αυτά ράφια ή ντουλάπια.

Ο ίδιος κανόνας, βέβαια, ισχύει και για τους ενήλικες ενός νοικοκυριού. Αντί, λοιπόν, να χρειάζεται σε καθημερινή βάση να ανεβαίνετε σε μία καρέκλα ή ένα σκαμπό για να φτάσετε τις κάψουλες του καφέ, εξετάστε το ενδεχόμενο να αναδιοργανώσετε τον χώρο σας στην κουζίνα (ή οπουδήποτε αλλού), ώστε τα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση να είναι πιο άμεσα προσβάσιμα.

Η μέθοδος αυτή είναι πολύ απλή, ωστόσο αν εφαρμοστεί σωστά θα διευκολύνει την καθημερινότητά σας κατά πολύ.

Resource link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.